באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

הכנת ממתקי שוקולד ביתיים

אתם לא חייבים להיות שוקלטיירים מומחים כדי ליצור לבד פרלינים! הנה, תראו בעצמכם.

מאת: דנה רוטמן

המאמר מתאים לגילאים 

החומרים הנדרשים:

שבבי שוקולד או טבלת שוקולד מריר שבורה לחתיכות קטנות, כלי להמסת השוקולד, כוסות פלסטיק, תבנית קוביות קרח או תבנית ייעודית להכנת ממתקי שוקולד (אפשר לרכוש בחנויות למוצרי אפיה), סוכריות צבעוניות, פיסות פירות יבשים, אבקת קקאו או סוכר.

ההכנה

ממיסים את השוקולד
ניתן להמיס את השוקולד בשתי דרכים: א. על הכיריים, בסיר קטן הצף בתוך סיר גדול יותר, כשהסיר התחתון מלא במים רותחים. ב. במיקרוגל, בתוך כלי מזכוכית.
הדרך השניה מהירה יותר וקלה יותר כשמדובר בילדים.
שמים את כל פיסות השוקולד בכלי הזכוכית ומפעילים את המיקרוגל למשך דקה - אחרי דקה בודקים האם השוקולד נמס או שנדרש חימום נוסף.
אחרי שהשוקולד נמס כולו, מערבבים אותו מעט כדי לקבל תערובת אחידה ומקררים קלות, כך שיהיה נוח לעבוד איתו. חשוב שהשוקולד לא יתגבש מחדש.


המסת שוקולד במיקרוגל תתבצע בכלי מתאים


יוצרים את צורות הממתקים
אם משתמשים בכוסות חד פעמיות, גוזרים את קצותיהן במרחק 3 ס"מ מהבסיס, כך שיתקבלו קעריות קטנות ושטוחות יחסית.
אם משתמשים בתבנית קוביות קרח, כדאי לבחור כזו שיש בה צורות מעניינות. בחלק מחנויות כלי הבית יש תבניות סיליקון בצורות משעשעות (חיצים, לבבות וכדומה) שמניבות שוקולדים בצורות אלה.
שופכים את השוקולד המומס לתבניות ומחליקים את השכבה העליונה באמצעות חלקו הקהה של סכין.


ניתן להכין את ממתקי השוקולד גם בתבנית פלסטיק המיועדת ליציקות גבס או סוכריות


מקררים
מכניסים למקרר למשך כמה שעות או למקפיא למשך כעשר דקות.
הקירור במקרר מניב שוקולד ששכבותיו אחידות, אולם הקירור במקפיא מהיר יותר - ומתאים יותר לילדים חסרי סבלנות....


קישוטים וגיוונים

אם מעוניינים לקשט את השוקולדים שמתקבלים, אפשר לעשות זאת במספר דרכים:
לפזר סוכריות צבעוניות בתחתית התבניות בטרם שופכים עליהן את השוקולד. בדרך זו תתקבל שכבה עליונה צבעונית.
לשפוך שכבת שוקולד דקה לתבנית, לקרר עד שהשוקולד מוצק, ולאחר מכן לפזר בתוך התבנית שברי שקדים או אגוזים (לילדים גדולים), צימוקים, פירורי עוגיות או כל תוספת אחרת העולה על רוחכם. לאחר מכן מכסים את התוספות בשכבת שוקולד נוספת.
לגלגל את השוקולדים שהתקבלו באבקת קקאו או אבקת סוכר.


ניתן לפזר סוכריות צבעוניות בתבנית


ליצוק את השוקולד המומס ולקרר


וכך מתקבלים ממתקי שוקולד מקושטים


בתאבון!

© כל הזכויות שמורות