באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

עוגות בדוגמת כלי תחבורה - רעיונות והנחיות

אן........אן......... לחובבי הספורט המוטורי - עוגות בצורת מכוניות, רכבות, מטוסים וכלי תחבורה נוספים.

מאת: דנה רוטמן

המאמר מתאים לכל הגילאים


עוגות בצורת כלי תחבורה



גלריית תמונות של עוגות כלי תחבורה שהוכנו על ידי גולשי האתר

עוגת רכבת
מצרכים: 2 עוגות מלבניות בתבנית אינגליש קייק (אפשר בהחלט גם עוגות קנויות ), קרם בסיס בהיר או שוקולד, צבעי מאכל, "גלילית" (וופל עגול), מרשמלו, עוגיות סנדביץ', עדשים, סוכריות נוספות לקישוט.
הכנה: חותכים את העוגות למרובעים כמספר הקרונות המבוקש, ומשאירים מרובע אחד לקטר. את הקרונות מצפים בקרם - אם מעוניינים בקרונות צבעוניים אפשר לצבוע את הקרם בצבעי מאכל שונים.
את הקטר מכינים ממרובע דומה לקרונות, עליו מניחים עוד ריבוע עוגה קטן, ולפניו מרשמלו כארובה.
את הקרונות והקטר מניחים בשורה על מגש. מחברים בין כל שני קרונות בוופל עגול, ואת עוגיות הסנדביץ' מציבים כגלגלים. אפשר לקשט את הקרונות בעדשים או סוכריות אחרות ואף לכתוב את שמו של ילד יום ההולדת על אחד הקרונות.


עוגת רכבת מאת דפנה


עוגת מטוס
מצרכים: 2 עוגות מלבניות בתבנית אינגליש קייק, קרם לציפוי או RFM (בצק סוכר), מעט ריבה, "כריות" שוקולד, לדר או ממתקי לעיסה בצורת פסים, סוכריות ליקריץ עבות, צבע מאכל כהה.
ההכנה: עוגה אחת נחתכת בצורת אליפסה ליצירת גוף המטוס. את העוגה האחרת חותכים לשני משולשים - עבור הכנפיים. משאריות העוגה הראשונה חותכים משולש נוסף לזנב.
את החלקים מציבים זה לצד זה, ומצפים אותם ביחד, כך שיווצר גוף אחיד.
לאחר הציפוי מקשטים את המטוס - תוקעים בכנפיים מנועים מסוכריות ליקריץ, מדביקים "כריות" כחלונות המטוס (בעזרת מעט ריבה), מקשטים את כנפי המטוס וגופו בפסי לדר או ממתקים אחרים. אפשר גם לציין את "מספר הרישוי" של המטוס בעזרת קיסם טבול בצבע מאכל.


עוגת מטוס מאת עדי


עוגת בלון פורח
מצרכים: עוגה עגולה, קרם לציפוי, בלון רגיל או בלון הליום, מספר קשי שתיה, בייגלה מרובע, עדשים.
הכנה: את העוגה מרוקנים מתוכנה, כך שנותרת רק דופן עגולה. מצפים את העוגה בקרם, ולאחר מכן מדביקים מכל צדדיה בייגלה מרובע לקבלת דוגמת סל-רשת. את העדשים מדביקים על דפנות העוגה.
מנפחים את הבלון. אם מדובר בבלון רגיל תוקעים את הקשים בדפנות העוגה וקושרים אליהן את הבלון. אם מדובר בבלון הליום אפשר להסתפק בקשירתו לעוגה באמצעות חוטים.


עוגת בלון פורח מאת גלית+3

© כל הזכויות שמורות